martes, 7 de febrero de 2012

Cal dir-ho alt i clar!

Com a membre de la comunitat docent de la URV, m'ha arribat aquest escrit realitzat per un col·lectiu de professors i sindicats que defensen i reivindiquen una Universitat autònoma i de qualitat. Després de moltes tancades al rectorat, el professorat continua amb la lluita i en contra de les retallades que segueix portant a terme el govern de la Generalitat en matèria educativa i d'investigació. A diferència del que defensa el govern, les retallades sí afecten la qualitat de l'ensenyament, ja que es deixen de cobrir places de baixes per manca de pressupost o s'han destruit molts llocs de treball de professors associats i continuaran fent-ho.

Com a professora universitària i com a persona amb conviccions clarament progressistes i de defensa d'una educació de qualitat, la igualtat d'oportunitats i l'estat de dret, vull manifestar el meu rebuig total envers les polítiques improductives de retallades que està duent a terme el govern de Mas. Polítiques que si no van acompanyades d'actuacions que promoguin la incentivació econòmica, estan condemnades al fracàs.

És per a això que us proposo llegir aquest manifest de cloenda de les tancades al Rectorat per part de membres treballadors de la Universitat i d'aquesta manera pugueu saber l'ambient de rebuig que es viu a la comunitat universitària en ple: professors, membres del PAS, alumnes, etc. respecte les decissions del govern.


CAL DIR-HO ALT I CLAR!

La universitat pública està essent atacada pel Govern de la Generalitat de Catalunya: després d’incomplir reiteradament els compromisos de finançament, la Generalitat pretén ofegar econòmicament les universitats reduint desmesuradament les aportacions als pressupostos de les universitats públiques. I amb això no en tenen prou, en el projecte de llei de pressupostos i de mesures fiscals i financeres, que s’estan debatent al Parlament, volen incloure una sèrie de disposicions que envaeixen les competènciesde la universitat i vulneren obertament l’autonomia universitària. Aquesta autonomia està protegida per la Constitució i per totes les lleis que desenvolupen i ordenen el funcionament i l’activitat de les universitats.

És per tot això que reclamem als rectors, com a màxims responsables de la universitat, que manifestin alt i clar que les universitats públiques exigiran, amb tots els mitjans que calguin, d’una banda, que la Generalitat respecti estrictament l’autonomia universitària i, de l’altra, que les doti amb un finançament suficient per seguir oferint un servei públic d’ensenyament superior i recerca digne, universal i de qualitat.

L’autonomia universitària i el finançament són els fonaments en els que es sustenta la universitat tal com la coneixem, una universitat de qualitat construïda amb l’esforç i la dedicació de tots els que fem universitat dia rera dia. Així doncs resulta imprescindible trobar les vies necessàries que garanteixen el manteniment de tots els llocs de treball i els drets laborals dels treballadors i treballadores de les universitats públiques de Catalunya que la societat es mereix.

2 comentarios:

  1. Convergencia ganó las elecciones ofreciendo soluciones contra la crisis, pregonando que formarian un equipo de gobierno capacitado para gestionar con menos recursos sin menoscabar la calidad de los servicios.
    En poco tiempo se ha mostrado su nula credibilidad.
    Lo mismo sucede con el PP, no paran de achacar todos los males a la herencia recibida, cuando se trata de una herencia solicitada a sabiendas de la situación social y económica, aunque digan lo contrario, y con la promesa de crear empleo, con la esperanza de lograrlo tan solo con el "efecto Rajoy", que conformaba todo su programa, estaban convencidos que no precisaban nada más y toca improvisar reformas.
    Y esto es lo que ahora tenemos, los herederos descontentos porque no les ha salido la jugada, el efecto Rajoy no ha servido para nada, y los demás engañados y padeciendo las consecuencias con los recortes en todos los ámbitos.


    Un saludo

    J. Navarro

    ResponderEliminar
  2. Buenas noches, como siempre no se podia esperar otra cosa de la derecha, para que van ha invertir en universidad? si estamos menos preparados, tendran mas mano de obra barata,nos conformaremos con una television basura y todos felices.No puedo entender como permitimos que pase todo esto.

    ResponderEliminar