sábado, 21 de abril de 2012

Doctor Jeckyll i Mister Hyde


Dissabte passat, l'alcalde de Calafell va patir un desdoblament de personalitat durant la seva estada al nucli de Segur. El motiu d'aquesta transformació: els comptes municipals. En un intent de fer una valoració política de la situació econòmica del nostre municipi, va realitzar una magnífica representació teatral del famós personatge creat pel novel·lista Robert Louis Stevenson, Doctor Jeckyll i Mister Hyde.

L'acte, enmarcat sota un nou lema de l'equip de govern: "Mirem endavant", va consistir en dues parts que van donar pas a la mencionada transformació. La primera, on l'alcalde va encarnar a un Mister Hyde pervers i maligne tot criticant durament l'acció de govern de l'anterior mandat. I, una segona part on l'alcalde, invaït per la llum de la bondat, va patir un canvi espectacular protagonitzant el paper d'un Doctor Jeckyll alegre i bondadós que va voler vendre a la població les meravelloses actuacions presents i futures de l'actual govern.

Amb la única voluntat de desacreditar la feina de l'anterior govern liderat pel PSC, l'alcalde de Calafell va quedar en evidència fent us d'un to incisiu i poc elegant de les seves intervencions. Un discurs carent de lideratge i de credibilitat que es va caracteritzar per dues qüestions. Per una banda, una intenció absurda d'atac destructiu cap a la labor dels socialistes, i, per altra banda, un intent de justificació d'un pla de mandat inexistent.

Durant els seu discurs, es va permtre el luxe de parlar d'incoherències i d'operacions ruïnoses com la construcció d'una escola bressol municipal que es va construir en el seu moment per tal de facilitar unes instal·lacions dignes a uns nens que estaven ubicats en barracons. La taxa de naixements del moment requeria aquesta construcció que es va fer amb el suport econòmic de la Generalitat. No és d'estranyar que estiguin en contra de la construcció d'una llar municipal, ja que el govern de la Generalitat, del mateix color polític, dona suport a uns pressupostos estatals regressius amb retallades dràstiques en matèria d'educació pública.

També va criticar la inversió en l'adquisició d'uns locals al port de Segur que la única finalitat que tenien era la d'aportar equipaments al barri de Segur Platja, ja que l'anterior POUM, aprovat pel govern convergent de l'època, no contemplava ni un sol metre quadrat destinat a aquest tipus d'instal·lacions i serveis en aquest barri. Amb aquesta actitud mostren que no els interessa millorar el barri de Segur, es limiten a criticar les inversions realitzades.

Però l'alcalde va haver de desfer-se ràpidament del personatge maliciós de Mister Hyde ja que no va trobar més motius per mantenir aquest paper. Els socialistes no ho van fer tot tan malament pel que sembla. D'una intervenció de 40 minuts, l'alcalde només va invertir 6 minuts per criticar la nostra actuació anterior. Això és significatiu. La interpretació real és que no ho vam fer tan malament com ens ho ha volgut vendre. I si, si sortim al carrer podem veure molta part de la feina feta durant els anteriors quatre anys.

La segona part de la seva intervenció va servir per posar en valor aquells projectes que el seu govern impulsarà. Bo això, ja que tots els projectes que va vendre, a excepció d'una futura remodelació de la plaça Pau Casals i de la ja remodelada plaça dels tres Pins del carrer Loira, són projectes heretats de l'anterior govern que no va fer res: Institut de Segur, CAP de Segur, nou pas soterrat carrer Pisuerga, noves instal·lacions de la policia, entre d'altres.

En general, un acte de desconsideració als ciutadans de Segur de Calafell per la quantitat de despropòsits i de mentides encobertes que va proferir l'alcalde. Reduccions de sous, reduccions de càrrecs de confiança, aposta per fomentar processos de participació ciutadana, etc. Tot un intent de vendre un projecte de futur per Calafell que no existeix.

Per cert, tot l'èmfasi que va posar l'alcalde en la voluntat d'escoltar els ciutadans durant el seu discurs, va acabar sense donar l'oportunitat als ciutadans ni als partits de l'oposició d'intervenir en un torn de preguntes.

Avui dilluns tindrà lloc l'acte informatiu al nucli de la Platja de Calafell. Tornarà a patir aquest desdoblament de personalitat?

2 comentarios:

  1. Realmente un acto de desconsideración a los ciudadanos, convocarlos dándoles la esperanza de poder formular sus preguntas o hacer aportaciones y, una vez allí, no darles la oportunidad de expresarse. Mi padre fue uno de ellos y llegó muy indignado a casa.

    Sra Yolanda, perdone mi ignorancia pero siempre habia creído que las finanzas de un ayuntamiento
    las controlan los interventores. ¿Por qué, en vez de gastar dinero en una empresa, no las explican
    ellos que ya cobran del ayuntamiento? No sé a dónde nos quieren llevar.

    Saludos

    ResponderEliminar
  2. El dinero es maravilloso anónimo. Tiene poderes que entusiasma a las personas. En este caso, el equipo de gobierno actual, al iniciar su andadura política en la presente legislatura, decidió contratar a una empresa para que le hicieran un estudio del estado económico del ayuntamiento.

    Con los resultados obtenidos, pretendían sacar las vergüenzas de la acción de gobierno del equipo anterior. Pensaban que iban a poder cargarse de razones para desprestigiar todo lo que anteriormente se había hecho. Pero... sorpresa!!! les salió el tiro por la culata porque no han encontrado nada de lo que ellos ansiaban. Así es que han tenido que darle la vuelta al asunto y utilizar precisamente los proyectos ya iniciados por los socialistas y venderlos como proyectos propios. Así de triste.

    Y como te decía anteriormente, el dinero ejerce un poder fantástico sobre las personas. Así, ellos han contratado a esta empresa dando las directrices de qué es lo que el ponente tenía que decir... manipulación pura y dura.

    Aún así, pensando que nos podrían dejar en evidencia a los socialistas, en evidencia han quedado ellos con la lamentable intervención del alcalde. Y aún queda el acto del pueblo, vamos sumando ridículo.

    Espero haberte contestado anónimo.

    ResponderEliminar